dapat jugak jumpa awak syg :D (my's sweet heart) ^^

cerita telah dipendekkan: (^^)

2/4/2011 gitu lrr,hari tu hari sabtu,, ,aerol memg da rancang2 tengahari tu dengan my sweet heart ^^ (amiera) nak jumpa..hehe rindu punya pasal sbb da lme cngt tak jumpa en..then aerol suruh lrr amiera ni ajak si wanie,kawan baek dye lr.supaya dapat teman dye nanti,then,, ,bile semua dah dirancang3 dengan baik..tetibe si wanie ni cancel utk ikut kiteorg,,pewhh rasa mcm putus asa pun ada jugak,tpi tapew lrr,aerol pun tak paksa2 kan.. .then aerol suggest dengan amiera luk nak ajak siapa luk yang boleh buat teman dia..then dia cakap nk ajk tasya pula,,dlm hati aerol "urmm boleh ke tasya ikut,kan jauh tu rumah dye" urmm tpi tapeww lrr aerol beri 100%kepercayaan kat amiera..akhirnya,,berjaya jugak amiera pujuk si tsya ni..hahaha cara lrr!. then aerol tunggu lrr pkul 4pm sebb da jnji nk gy pkul 4pm nnti.. .masa tunggu2 tu sempat guk lrr edit blog http://withforever.blogspot.com/ ni..huhuhu lau korang nk taw tu blog ape,hurmm pergi lrr tngok2 :D yea. .urm then sedar tak sedar masa hayal edit blog aerol tngok lh jam kat dekstop suda pkol 3stengah!! pewhhh xD tros melompat berguling bersilat ceh2!hahahaha tros pergi bilik air,aerol pergi bilik air pun just cuci muka jeww :p tak de nyeww nak mandi,lgy own badan still berbau wangi dan harum2 jeww..hahaha..lepas uh pi lrr cari baju,cari seluar..tengah syok3 berdandan eceh!! fon berbunyi ringgggggggg!!!!!!!ring!!!!!!!!ring!!!!!!! (sebenarnya fon aerol takde bunyi camtu pun =_=' haha saje bikin bajet2 ckit :p) then aerol tngok lrr..alamaks! mkcik call,,urmm dengan macho nyew "ehem3,hello" "aerol?kau kat kedaikan,kau jgn pergi mana2 taw" ouh! tidaK! "kenapa cik?,kita memang nk keluar ni,kita bru jeww nk cakap gan cik yang kita nk keluar jap :( "  "kau nak pergi mana?" "tak pergi mana2 :D,nak jumpa kawan jeww" "kat mana?" "ehe,dekat2 jeww, kat tangkak" "kau nk jumpa sapa" "erkkk,kawan kita lrr cik" "yelaa siapa kawan tu " *cibuk tol lr mkcik aku ni "kawan kita lrr,alaaa nk jumpa kat bustand jeww,kejap jew*kejap lrr cngt" then mkcik aerol ketawa "ouhh kau nk jumpa gan... .. .. *tros aerol dengar suara dari  pkick aerol sampuk "nak jumpa amiera lrr tuh" ouH tidak! kanto akhirnya,pas tuh aerol dengar mkcik gan pkcik ketawa kuat2 lam kete..hahahaha! then mkcik ckp "kau nk jumpa kol bpe?kau tunggu jeww kat kdai jap,lau kau kuar t cik nk masuk cam ner sbb kunci pada kau en,,ermm cik nk gi kedai lagi satu jeww ni,cik gah bawa costemer ni,kol 4pm t cik dtg kedai.taw" *alamakssss pukul 4pulak XD "okeyh,cik cepat ckit balik taw" then tros off fon.. .tunggu bukan lrr maen tnggu tngok jam da pkol 4da..tpi tak alek3 gy =_='' hayooo.... .then tetibe fon berbunyi gy ringgggggggggggg!!!!!ring!!ringggggggggg!!!  (saje nk bajet fon bunyi camtu lagi :D hehehe)  then tngok cik aidah call :D..eyh pehal luk mkcik lgi sorang ni call,,ermm aerol angkt jeew lrr..then dye tnya "aerol kau kat mana?kat kedai kan" =_=' dah taw tnya luk "a'ah kat kedai jeww" "cik nk hantar barang2 ni,tpi cik takde parking lrr,kau taw en tmpat parking kat mana?'' then aerol own jawab lr "cik aidah tunggu jeww kat belakang kedai,t kita bukakkan pintu griil tu,taw huhuhu" "okeyh,cpat2" .. ...then aerol mengharap sangat kat mkcik aerol yg dari penang ni nak duduk2 jap kat sini,lam hati memg da harap cngt..hehehe ..then bukak lrr pintu grill,pas uh fonn berbunyi lgi =_=''cpe luk nihh!!! then aerol tngok cik aidah,eyh org tua ni,,aerol da kt blakang kete dye da, still tak nmpak2 ke hahaha..then aerol maen angkt jeww hahah..then dye terperasan aerol da terpacak kat bawah pintu griil uh :D..hahaha tergelak2 mkcik gan suami dye :D... .then aerol own tolong lrr angkt2 barang2 uh :D... .lpas siap jeww,aerol ckp lrr kt cik aidah "cik?cik da nak balik ke :( ,cik duduk lrr dulu kat sini,kita rindu taw eceh! :D hahaha sbenanya tak ckp mcm uh pwon,sje wat gempakz2 ckit.. .then mkcik cakap lrr..urmmm kau ni pergi mana ni?dengan muka aku yang macam tercegat2 kt kat depan dye ,aku own tros terdiam sambil senyum2 haha..the dye tnya"nak pergi mana aerol?" "urmm,kita nk pergi jumpa kawan :),tpi cik wati lom balik lagi lrr,cik,cik tunggu lrr kejap..kita nk kuar jap" "hehehe,cakap dulu kau nk jumpa siapa :D" *hadesssss =_='' bengang tol aerol time uh.. then aerol cakap lrr "ermm,kita nk gy bustand jew,cik tnggu lrr sini ea..hahah" then dye cakap "hah,jumpa awek nye lrr tuh :D'' *then aerol gelak jewww hahahahahh! tataw nk cakap ape~ . ..tngok jam da kol 4.5pm da... .urmm sempat gy kowt ni,then tros bergegas :D heheehe. ..bila da nk sampai jew dapat text dari wanie(membe myra yg kata da cancel lr.. cgt tadi heheh) then baca lrr,,dye bgtaw yang dye dah kat exprssoo! pewwhhH!! bikin panas tol lr dak ni :D kata tak jadi gy,tpi last2 dye da sampai dulu :D siut3.. .hahahha takpeww lrr.. .then masuk lh kt expresso berbual3 jap gan wanie ni,wanie memg saje jeww wat cam tu sume,hehe sebb dye kata dye nk kenekan myra hahaha.. .then aerol text lrr myra,ermm dye kate dye still kat uma gy gan tasya.okeyh lr aerol own faham lau pmpuan nk siap2 memg cam ni..hahaha taken time ckit.:D hahahaha..then bila da 15minit jeww bru lrr aerol nmpak kelibat myra gan tasya kat depan pintu *sekejap gleww sampai =_=' super nactural betul!hahaah ,tpi tpi,myra nmpak mcm terkejut cngt,hentah nape own tataw hahaha..pas uh aerol tngok myra ni lom bergerak2 lgi kat pintu then aerol datang lrr kat myra siap buka kan pintu lagi..cehhhh! :p huhuhu then duduk lrr kat kusi tuh,ermm time tuh aerol just menogok jeww smbil dengar dyerog pot pet pot pet!!sebb wanie da kenekan myra hahhaha! then aerol alih lh pat duduk aerol meghadap myra,urmm myra own time uh diam jeww haha,,then aerol mulakan lrr perbualan :D, ,,pas uh dye own rancak guk berbual gan aerol. ..gah duk berbual2 tetibe si tasya gan wanie ni melarikan diri duduk tmpat laen ..hahaha mybe dyorg tak nk kacau aerol gan myra owt :D,,,then aerol ajak lrr myra duduk kt sbelah cermin supaya selesa ckit..ehe,actually time tu aerol ad bawa cincin lam kotak,tpi kotak tuh aerol suruh wanie pegang dulu bb aerol takut kotak tu penyek lau aerol duduk nnti..hahaha ermm time tu si wanie da bagi isyarat2 kat aerol supaya amek kotak cincin uh then sarung cincin uh kat jari myra uh :D,,aerol malu nk wat sbenya,yelaaa sebb kat situ memg ramai owg wok! hahaha..then wanie gan tasya datang,tasya saja jew berbual gan  myra supaya dapat tarik perhatian dmyra jap,pas uh wanie pulak bagi kotak cincin uh kat aerol cepat2 :D.hahahaha..lpas da bgy kotak tu ,tros budak dua org ni duduk balik tmpat dyeorg kat kusi lembut warna merah tu. ...urmm aerol memg nk sarung cincin uh kat tangan dye time tuh :) tpi malu lrrr,sebb ramai org :] ...pas uh makanan yang diorder tanpa pengetahuan dyeorg pun datang. ..hahahah! time uh lr amiera ni terkejot...wokkk,sape punya niii..bnyaknyewww...sye mane habis,kan saya da cakap saya tak nak makan,awak niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ,eeeeeeeeeeeeeeeeee.. ...... then aku just tersenyum jeww hahahaha. ..ermm myra makan lrr,lau aerol makan sorang jeww t kunk org laen cakp ape pulak en.. ."ermm tak nak lr,myra da kenyang taw,tadi da makan bnyak kat rumah.. urmmm,awk jeww lr habiskan mya punya eyh3..heheeh" "erkkkk,nononono,aerol tak boleh habiskan,bnyak cngt,hahaha,,, ,lau myra taknk makan meyh aerol cuap :D" tetiba mata dye melirik3 hahaha gelak jeww lrr time uh. ..urmm dah dekat 15minit pujuk2 dye makan,last2 aerol guk yang makan sorang2.si amiera ni just tngok aerol makan jeww...haahahahaha, ,,slurpppppp slurpppppp,,alamaks air aerol habis luk time uh,erm rasa mcm nk order lagi jeww,actually jus apple yg aerol order tu memg tak sedap,n wat sakit tekak jeww.. .then tetibe myra  hulur air dia kat aerol,,"urmm,aerol minum lrr air myra,myra tak habis lrr wok" *aerol own segan sbenya nye aww..hahah then aerol mcm jual mahal ckit :p ceh3!.. "erm,takpew lrr.. tu kan air myra ehe,t myra nk minum cam ner" then  myra ckp "takpew lrr,myra ukan habis own,aerol minum lr" *dengan tanpa melihat kiri kanan dengan segan silu nya, aerol trus sedut air mnuman myra hahahahah!!!!!!!!! then myra senyum2 jew,,hahah! urmm ni bru first time lam hidup aerol minum pkai bekas straw pmpuan...huhuhuhu petama kali taw ^^ seldom2 ni mne pena,lau bekas mak ke adik2 ke..sorry lrr,mesti berfikir 1001 kalinyew..hahahah... .actually air tu pun aerol tak habiskan,sebbnya aerol bru pasan yang air myra kasi tu air perisa cokelat,aerol tak bpe ske cokelat cngt..huhuhu. .erm tpi lucky cngt dpt mnum mnuman dye hahaha. ... .erm sbena nya tujuan aerol adalah nk sarung cincin uh kt jari dye,tpi aerol asyk fikir dye tak skeww jew,,last3 aerol beranikan diri then ckp kt dye "aerol ada smthing tok myra ;),*aerol tros tnjuk kotak cincin uh then tros amek cincin yg pling kecil tros sarungkan kat jari dye hhuhuu jari jemari dye lembut cngt then kecil2 comel gitu. .huhhhu " tetibew jeww dye malu tersipu2 uhuhu,aerol own wat cam tak taw jeww time uh sebb da lega cngt sebb nya suda sarungkan cincin uh kt jari dye :D..huhuhu ..then  dye own tersenyum3.. .then aerol toleh lrr kat wanie,ceh3! budak ni bole pulak acu2 kan fon mcm nk amek gmbr! hahahah memg paparazi tol lrr wanie ni :D...aerol own uat mcm tak kesa jeww lrr.. .huhuhu.ermm time uh da dekat pkol 6da... .kiteorg own da nk alek da..tpi tpi aerol still tunggu myra nye turn jeww utuk sarung cincin lagi satu tu kat aerol :( ... .tp dye malu.. .ermm tapeww lr aerol own faham en..huhu tpi kotak cincin uh aerol suruh dye yg pegang jeww :D. ..hehehe. .then nk balik ni aerol kuar lrr dulu gy kat kaunter,,uhu sambil2 kira uh aerol sempat bli cake..ehe.comel taw kek tu :D.. .aerol bli lrr satu yg cokelat tuh,,huhu,, ,then masa nak kuar tu aerol jalan lr sebelah myra then kasi skali cake tu kat dye,aerol memg tak makan cake,aerol bli own just utuk kasi myra jeww sebb ske cake :) huhuhu..... ..mula2 dye mcm na tak nak jeww trima,then dipaksa terima juga hahahaha, ,urmm masa jalan tuh dyorg da rncang nk alek,tpi stay kt rumah wanie dulu then nnti ayah myra amek ,,oke lrr,aerol own ikut lrr memandang kan destinasi aerol pown sehaluan dengan dyorg..urmm aerol jalan lrr sambil berbual2 gan myra,,hahaha time uh rasanya aerol da 2kali tertonjol2 kaki myra..huh! naseb baek tak jatuh dye..ble sampai jeww kat depan tnb si tasya patah blik gan bergegas!,weih2 jgn pergi tnb wei,, ,,ada org kg aku lrr kat situ t kunk dye nmpak mati aku..huhuhuhu .then wanie own balik umah..ermm then myra nak jalan2 jap kat dataran soo aerol pun memg nk teman kan dye sepanjang petang uh en..then ikut lrr.. .urmm smpai jeww kat dataran kiteorg own cari lrr pat duduk. ..then duduk kt bwah pondok rehat uh..uhu,aerol own duduk lrr sebelah amiera,wau3, ,,best ^^ masa tngah berbual2 uh amiera own cakap "ermm aerol,aerol kan bli dua cincin en dalam kotak ni,sebenarnya myra nk sarungkan kat tangan aerol,tpi malu" *aerol ketawa2 lr,, then hulur tangan kanan kt dye,then dye sarungkan..huhuhu first time taw uat cam tuh :D!! urmm aerol own da tak kesa gan myra ^^,,,hehehehe.then rasa cam nk jeww peluk dye tpi tpi..hahaha no comment!!!!!!!! :p then aerol berbual lr gan dye,tetibe ada satu apek baru habis jogging datang then duduk sebelah tasya!!! hahahahahah!!! aerol da gelak da!hahaha tpi tak kuat lrr gelakkan aerol tu,,,,then tasya tros alih dok tempat laen luk..hahah ape lrr apek ni,dah tua2 tak sedar diri :p .hahahha.. ..ermm time tuh jam pun da menunjukkan pkol 7pm..myra own da mtak izin nak balik.. .*ermm :( rasa macam sekejap jeww masa berlalu time tu,tpi aerol tak halang pun dye nk balik..hehehhe ape lrr XD..pas uh dye own berdiri amek beg yang ada gambar teddy bear tu :D..the dye cakap "ermm,aerol! myra ada baju nk kasi kat aerol,tpi aerol  kne lrr bukak time da sampai butik t eaa..taww :)"..aerol own rasa mcm serbasalah bercampur malu jeww time uh..haha last2 aerol terima jeww darpd tolak hadiah dari dye :) kan kesian luk amiera ni da susa2 bli baju ni kat indonesia.:D .then dye salam lrr aerol,pas uh aerol own teman lrr myra jalan sampai depan,pas uh tasya nyampuk "wei myra,kau ni salam macam budak laki jeww,salam lrr macam aku wat,tangan letak kat pipi" then myra own cakap "okeyhhh~" hahahahah..aerol own tak kesa lau myra tak buat cam tuh lau myra rasa segan tapaya lrr...huhu then bila da smpai jeww kat destinasi,, ,myra own hulur tngan dye then aerol own salam lrr dye dan kemudian myra own letak lrr tngn aerol kat pipi dye :D wauuuuU!.hahahaha lembut nyewwww! geram2 cam nk tarik2 jeww pipi awk taw! hahahah~~~~~~  ..then aerol own terus jalan secara megundur sambil tngok myra jalan,then myra pun says bye3 aerol sambil lambai2 tangan :) then aerol own just tertunduk2 mcm or jepun hait!hait!hait! arigato hait! :D eceh3!! hahahahah... DAN SAMPAI SINI JEWW LR CERITA YANG AEROL NAK SAMPAIKAN KAT KORANG :D ....HARAP2 PADA PEMBACA DAPAT BERKIFIRAN POSTIF TERHADAP APA YANG AEROL KARANG YEAA.. :D thank u all KALAU U ALL BACA SMPAI HABIS BERMKNA U ALL COMEL LAH TU!..CEH3!!! :p

                                    


Just says Credit KEpada Nama  yang tertera pada gmbar kat bawah ni yea......huhuhu cantik tak rmbut tu,rambut warna merah kan hehehhe. ^^ and tngok mata tuh..wau3 jgn jeles :p ceh3!..hehehhehe papew own pic ni tak cumel cam korang ^^ just nk ucap thank u jeww ^^
Posting ini telah Dsiapkan pada pukul 5Am =_='' ,pada asalnya aerol ada buat tentang posting ni pada pukul 12Am gitu,memandangkan www.blogspot.com menjadi sewel sebentar ,habis semua posting asal aerol tidak disave  >_<'! ,so soory kat wanie sebb time tu sanggup tunggu aerol siapkkan posting ni pagi2,last2 Habuk juga :p...sorry3,yongseohaejusibsio mean maafkan aku,....... :D :D


12 ulasan:

mamy's love story berkata...

hye aerol .. :)
citer u mengingat kan saya ngan my boyfie...
btw nme ur sweet heart same ngan saye.. ^^
sweet sgt korank! >,<

RiaNbow berkata...

yekeww :D..wau3.... .hahahahhakkk!

❀Hanim_RosLan❀ berkata...

panjangnye....naseb bek bez cite ni...kalo x bez..malaz nk bace...by the way..korunk sweet sgt...i pon x lyn my boyfie mcm tu..huahua...

RiaNbow berkata...

uhuhu thank sebb baca posting ni ^^ ingt en tak dapat sambutan ^^.... ..thanks2 a lot huhuhu..

s u n s h i n e berkata...

HAHA . whoot whoot . lage best dari storie aku .
HAHA . aha , sportingg ta aku ? =='
kau ta cite laa aboutt wanie tidurr katt xpresso . HAHA . lagee gempakk dol ! :D

RiaNbow berkata...

yecehhhh asyk nye jeww lgi best...hahhahhaha..ermm aku terlupa lrr nak cite..maklum lrr masa buat posting kol bpe ngek =_=''

the faceblog berkata...

perhh... panjang giler citer ko... leh buat novel cinte nie.. hahahaha
btw,sweet couple... :)

RiaNbow berkata...

huhuhu :D.. .suka hobi mengarang :D

bieyla syahira berkata...

sanad2 sweet lha aerol . . . . . teringin juga bila lha my boyfiee nak wat cm aerol wt at awex aerol . . . . . . jealous seyh huhuhuhu :P

RiaNbow berkata...

huhuhu ..aerol just biasa2 jew..:)..mungkin bff syahira lgi hebad dri aerol :)

Razman Kamarudin berkata...

juling mata aku ko buat... ades... no spacing ka???

Aerol Hafiezi berkata...

@Razman Kamarudin

hehe ini posting taun bila tah.. .wat takhirau jew lr..

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers