saya lapar lr abg,tak ada duit nk makan

Assalamulaikum dan salam sejahtera pada pembaca sekalian,hari ni aerol nk cerita kisah yang berlaku kat aerol tadi petang,kisah yang berlaku ni adalah first time berlaku dalam hidup aerol..

Time tu memang rasa nak menangis jew tngok,kesian ada,yelaa org tengah susah,kadang-kadang ada jugak org yang susah nk hulurkan bantuan kat golongan yang memerlukan macam ni.Mereka rasa macam tak serbasalah,dan anggap semua ni macam tak ada apa yang berlaku,cuba lr bayangkan jika orang yang merayu kesusahan pada org lain itu adalah ibu bapa kamu..renungkan.. .okeyh mari aerol story,apa yang berlaku disebalik takbir tadi.. .



Hurmm,masa tu aerol baru balik dari job,memang penat lr,cuba korang bayangkan,pada pukul 8a.m aerol pergi ke sebuah kampung bernama kampung dok.actually aerol mulakan job dari pukul 8am-sampai 7.30pm.. lepastu balik jew kedai,siap2 pulak nak buat job dekat dewan,memg lr penat gila,start kerja dari pukul 1am.hingga 2petang,kira dah hari keesokkannya lrr baru selesai siap kerja,balik jeww siap kan kerja,tros mandi,tdo!. ..


Apa yang aerol nak cerita ni masa aerol tidur,Ops ini bukan cerita mimpi,aerol nak cerita masa aerol terbangun dari tidur,, ,mula2 mkcik datang,dia kejut aerol,dia suruh aerol hantar baju kat kedai seberang sana,aerol pun capai lr baju tu dengan muka yang baru tersedar dari tidur,memang serabut lr,dengan ra,mbut yang pnjang bebeno,actually pintu grill kedai belakang terbuka sebb pkcik parking kete kat belakang sana,masa aerol terpandang pintu grill tu lr,ada seorang lelaki datang main masuk jew dengan membawa sebuah beg pakaian,mula2 aerol ingt nk marah jew sebb main masuk kedai org dari belakan,lpas tu tak kasi salam atau kata sapaan,lepas tu pkcik cepat pergi pada org tadi..


Pkcik aerol ingt dia salesman,tpi dari segi penampilan dia memg takda rupa salesman lr,teruk gila,nmpak macam dia datang dari jauh,pakcik tnya nak apa datang sini,lpas tu dia cakap,abg saya tak buat apa2,abg tolong lr saya,saya lapar,saya tak ada duit,abg tolong lr saya,saya dari terengganu ni,saya tak ada duit dah.. .masa aerol terdengar dia cakap mcm tu,agak terbeliak mata aerol memandang manakala telinga mendengar.Bukan apa,aerol tak pernah2 mengalami situasi ni,bukan aerol tak suka keadaan macam tu,tpi aerol rasa kesian,terkilan tngok org mcm tu,apa agak nya perasaan dia..

gambar dari pakcik google

Pada masa tu aerol masih lagi tersandar kat sofa sambil curi2 dengar perbualan pkcik dengan org tadi tu,tpi aerol kurang jelas lar apa yang dibahas kan pkcik petang tadi,sebabny aerol masih dalam keadaan mamai2 sebb baru bangun dari tidur,.. tak lama tu,aerol nampak pakcik aerol menepuk2 bahu org tu seperti memberi dia semangat,mata aerol rasa macam nk mengalir jew air mata tngok org tu merayu2 kat pakcik,supaya dapat bantu dia.. .


Last2,masa pakcik nk habiskan perbualan pendek dengan org tu,pkcik hulur lr sedikit duit kat dia,berapa pkcik kasi aerol tak tahu lah,aerol just diam jew sambil respect kat pkcik,lepas tu,org lelaki tu nak sujud kat kaki pkcik!. .memg agak terkejut lr tngok,aerol pun tak tahu kenapa dia mcm tu sekali.tpi pakcik ngelak,yelaa..kita semua manusia,tak patut pun kita nak biar kan org mcm tu secara tiba2 sujud kat kaki kita,cuba bayangkan kalau lr org yang sujud itu adalah ibu atau apa kamu. .mungkin bkan sedih jew akan yg dialami..

Lelaki itu berbangsa india,bermur antara lingkungan 40an.identiti dirahsiakan :)

Pada rakan2,jangan ragu2 untuk meninggalkan sebarang suara di kotak komen :). .thank sebb sudi membaca..

10 ulasan:

nelly berkata...

Mengalir airmata baca . Nelly tak boleh tengok orang macam ni .
Rasa nak nangis ~
sebab selalu fikir , kalaulah ditempat dia ~

Far8 budak baik berkata...

tu ar aku pun tak suka keadaan mcm ni..tapi kesian kan..
kalau adik ak..dy minta duit emak ak..
pastu dy kasi senyap2..
huh

Aerol Hafiezi berkata...

@nelly
nelly budak sensitif ..rileks lr,,hehe mesti nelly jiwang org nye en :)

Aerol Hafiezi berkata...

@Far8 budak baik
itu biasa lr :D. .hehehe..kekadang aku own sama,tpi dulu lr,,sekarang duit lau nk kene cari sendiri,bb dah tuek XD.. hehehe

nelly berkata...

haha .jiwang sikit jer ..
=p

ex bf Nelly semua jiwang ~~~

Aerol Hafiezi berkata...

@nelly
hehe btw ni,,kebnyakkan lelaki bnyak yg jiwang2 lr nelly,yg jiwang2 ni bisaa romantik org nya.. :p

nelly berkata...

haha
nasib ko tau ..
=p

kantoi ~
penat Nelly cover ..
=p

Aerol Hafiezi berkata...

@nelly
nasib menyebelahi aku xD ..heheh

tapaya cover2 lagi,mulai sekarang sgala dah terbongkar. .haha :D

nelly berkata...

jahat ko .hahaha

Aerol Hafiezi berkata...

@nelly
well3 xD hehehe

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers