cara-cara nak buat header transparents (video tutorial)

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1malaysia.

.seperti mana yang aerol janjikan pada rakan-rakan blogger hari tu,aerol akan buat satu tutorial header transparent dari hasil gabungan video tutorial yang aerol ajar sebelum ni,bagaimanapun,video kali ini aerol buat agak laju sedikit untuk menjimatkan masa dan memori video tersebut.


.kalau korang yang terlepas video tutorial yang lalu,korang boleh click pada pautan bawah ni. kerana video tutorial yang lalu ada sedikit kaitan dengan video yang versi ketiga ini :).sebab itu lah aerol buat video versi ketiga ini agak laju,selain dapat melatih korang bagi pengunaan adobe photoshop agar lebih mahir,lagi-lagi kepada newbie yang baharu berjinak-jinak dengan dunia blog dan adobe photoshop ni.


1st video: cara-cara buat 3D font di adobe photoshop

2st video: cara-cara buat gambar PNG (portable network graphic) serta effect stroke


.bagi korang yang ada adobe photoshop,korang boleh click sini,(adobe photoshop cs5 portable)..korang tak perlu risau dengan adobe photoshop cs5 yang aerol beri ni,ianya percuma 100%. .korang tak rasa beruntung ke segalanya adalah free hahahaha ^^








Mula tutorial






.kalau korang ada cadangan atau permintaan tutorial,korang boleh pm Inbox facebook aerol (facebook).


.aerol minta maaf pada korang jika ada kesilapan didalam video tutorial ini,apa pun aerol nak ucap terima kasih banyak-banyak sebab menonton video ini.soo,selamat mencuba! ^^




p/s: video ini mengambil masa lebih pada 3jam untuk dihasilkan,untuk menghargai tenaga aerol,korang just perlu ucap terima kasih jew ^^

5 ulasan:

s u n s h i n e berkata...

peningg mata aku , papehal , nanti aku cuba .

Aerol Hafiezi berkata...

@s u n s h i n e

hahaha. ..kan kau ada ikut tutorial yang lepas2..takan yg ini tak lepas owt :p

❂ nini moy ❂ berkata...

. wei terbaekk uh..suke GILE axO ekOt tutOrial kOe..dlm bnyk-2 tutOr..tutOr kOe jela axO paham..

-terima kasih der aku da pndy buat-

Aerol Hafiezi berkata...

@❂ nini moy ❂

sama2 sharing is caring ^^ hehe

Adyz Putraz berkata...

nak tnya sikit..hehe..kat mana nak download font tu??cantik la...hehehehe

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers