cara nak buat gambar transparents dan effect stroke pada gambar

Assalamualaikum,salam sejahtera dan salam 1malaysia.

> Pada posting yang lepas aerol ada tunjukkan cara nak buat 3D font do adobe photoshop :). .hinie aerol nak ajar korang pulak cara nak buat gambar transparents dan effect stroke pada gambar,


> Kat sini aerol nak terangkan kenapa aerol patut ajar kaedah stroke tu pada korang,okeyhh,kalau kita cut atau padam sebahagian bentuk gambar tu mesti dia akan ada kopak atau cacat cela pada sisi gambarkan,dan effect stroke tu boleh tutup sikit bahagian cacat tu pada gambar korang nnti :) .. ...jum mulakan tutorial ni.






 

> jika korang memerlukan software adobe photoshop macam aerol pakai ni,korang boleh download di sini.Dan jika korang ada sebarang pertanyaan atau soalan,korang boleh tnya aerol di facebook (click) dan aerol berharap sangat,jika korang yang masih ragu-ragu atau ingin menyampaikan pendapat atau cadangan ,korang bolehlah tingglkannya di kotak komen :) ..aerol akan balas dengan segera jika tiada sebarang halangan :)


Hasil nya --->

2 ulasan:

rara aziz berkata...

ouh:D bergunaa:D tapi yg photoshop percuma..?

Aerol Hafiezi berkata...

@rara aziz

semua nya percuma,versi portable :)

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers