Kepada yang Menduduki STPM dan PMR




Assalamualaikum dan salam sejahtera. .

hehehe hari ini tak nak share apa2, sekadar kongsikan cerita agak2 dah rasa bosan macam ini, hurmm tahun ni dah masuknya tahun 2012, yeaa aerol harap tahun ni akan banyak menemui tuah, harap2 tahun aerol dapat cekalkan hatu utk menghadapi peperiksaan STPM, memandangkan aerol dah berumur 19tahun pada tahun ni *ehem3 .. . aerol nak says kat korang yang silent reader atau alert reader bersekolah di SMK Tun Mamat *eceh haha yang aerol tak suka dipanggil abg, cukup lh sekadar panggil nama atau gelaran yang enak k.. hehehe.

Tahun ni pun aerol rasa ada special nya juga, dimana tahun ni aerol dan buah hati *ehem3 akan menduduki peperiksaan besar bersama but berlainan peperiksaan lr, haha korang guess lr sendiri yea :P , ni yang terasa semangat nak blajar sama2.. . hehe tambah2han pula persiapan diri untuk persekolahan pun kamek pokei duit sendiri T_T ,, yeaa mesti releven, tak nyusahkan ibu bapa or yang menangung aerol, but aerol terasa puas bila pakai duit sendiri untuk membeli persiapan persekolahan, barulah aerol dapat merasakan bertapa sayangnya barang2 tu, uisshhhhh memg tak kasi sape2 usik pun :-p .. hehehe

Bercakap tentang peperiksaan akhir tahun (2010) pula, aerol rasa sedikit tak puas hati lah, hurmmm tapi harus bersyukurlah, sebab ada A juga .. alhamdullilahh2.. ^^ .. . STPM ni bukan sesuatu yang mudah k, kalau korang malas memg lh susah nak dapatkan markah yang cukup2 lulus... lagi satu, stpm ni dia tak ada sistem macam pembelajaran macam dekat universiti iaitu sistem medula, dimana kalau satu musim sem tu dah habis maka subjek pembalajaran senpanjang satu sem tu akan terus burn, tetapi kami tidak, kami akan membawa subtopik2 dan bab2 dari tingkatan enam bawah hingga ke tingkatan enam atas.. lama juga tu, dalam satu tahun setengah.. soo korang mesti kene ada sikit respect kt kiteorang ^^ hehehe *peace .. . tapi bagi prinsip aerol, sekali kita belajar dimana pun, tak kira lah taraf pembelanjaran kita tu macam mana, jika hati kita cekal maka kita masih lagi menuju ke arah kejayaan.

2 ulasan:

nurul ezzatie zulkarnain berkata...

haha..untung ader sumber inspirasi nak exam..

hurm..pasal exam sistem medula ek..hurm..sebab tu ezzatie x nak amek f6..raser cam x terbawak jer subjek dier..and siyes x tipu..ezzatie mmg respek giler la daq2 f6..ezzatie yg bawak 7 subjek sem lepas pown x dapat dekan..sedeyh tol..

#sajer membebel..

Aerol Hafiezi berkata...

@nurul ezzatie zulkarnain

termia kasih nurul ezzatie kerana mempunyai milai posotof ^^ ..
tak apa, mungkin suatu masa kamu akan menemui rezeki yang setimpal dengan usaha kamu.

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers