cara-cara nak buat button spoiler




Assalamualaikum salam sejahtera.

.pentag ni aerol nak ajar satu trick cara-cara nak buat butang spoiler pada blog korang. ..contoh nya macam pada aplikasi dibawah ni ..cuba korang tekan pada punat yang bertulisan 'Buka' itu..

.Amacam?nak cuba? kalau nak,ikut step-step ringkas dibawah yea ^^.

.Pergi ke design/page elemant/dan click add a gadget lalu pilih html javascript (macam biasa)


<div><div style="margin: 20px; margin-top:5px"><div style="margin-bottom: 2px;" class="smallfont"><input style="margin: 0px; padding: 5px; width: auto; " value="Show" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hidden'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }" type="button"/></div><div class="alt2"><div style="display: none;"><div style="border: none; color:none; background-color:none; text-align: justify; padding:10px;">
letak code gadget korang disini
</div></div></div></div></div>


.Pada bahagian tulisan yang dimerahkan itu ,korang letak jew code gadget korang,tak kisah lr code apa pun,asal kan code html :) 

5 ulasan:

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers