cara-cara nak buat mister linky promoter url..

Okeh, ,hari itu aerol ada permintaan tentang cara nak buat mister linky mcm aerol pkai kat blog aerol tu.. huhuhu aerol mula tergelak2 dengar request mcm tuh.. .huhuhu oke2, meyh aerol terangkan cam ner nk buat.. .mister linky tu bukan mcm copy2 code html kat blog aerol nh.. .ikut step bawah,, >

1.kamu kene daftar dulu kat mister linky http://www.blenza.com/

2.kalau kamu da register,kamu kene buat pegesahan email,selepas tu kamu log in lrr akaun mister linky tu.. .


3.selepas login.. .kamu kene tekan wizard untuk pilih widget mister linky.. .untuk pilih mcm widget aerol..kamu ikut gambar kat bawah>

                                                                 (kalau pic ni kecik cngt,click pada imej ntuk besarkan)

5.Macam tadi aerol cakap,kalau nak ikut taste widget mister linky aerol kamu kene clcik macam mane anak panah merah tu tunjuk.. .nanti dia ada cakap ''Select a meme (optional)... If you don't see your meme, click here to create your own''.. .kamu just cari blog fodder dan pilih blog fodder.

6.kalau kamu da siap pilih2,kamu tekan generat code. .

7.nnti dye ada kasi code html.. .kamu kene copy dan paste kad add a gadget blog kamu... .faham tak?? :D
tak faham tanya aerol lagi yea..hehehe

1 ulasan:

miss travel berkata...

yeah succes suda!!! hahaha

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers