cara-cara nak buat button like facebook di blogger

okeh u all,pagi ni aerol nak ajar satu trick yang agak lapuk nh.. .hahah :D mybe u all sume suda taw cara letak button like ala-ala facebook..apa salah nya kita tunjuk kepada yang masih tak tahu..haha oke2.. ikut step bawah.

1, Login ke Blogger Account anda Design > Edit HTML dan klik “Expand Widget Templates


2,cari code ni kat edit html <data:post.body/>

3,dah jumpa.. .korang salin code kat bawah ni dan paste kat bawah  <data:post.body/>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:40px;'/>
</b:if>


 save template anda, credit :D


4 ulasan:

fdzurita berkata...

yeahhhh ini la yg ku cari..nak try curi dan juge buat..

B E L L A berkata...

ala... taley la...hurm...

Aerol Hafiezi berkata...

@fdzurita

heheh ambil2 ..di persilakan :)

Aerol Hafiezi berkata...

@B E L L A
boleh lrrr,cuba uat tol2. ..tuto ni telah di test tau sebelum dipublish..

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers