cara nak tingkatkan traffic/pelawat diblogger

:D :D. ..
korang tau ape itu traffic,apa itu seo rangking???hurmmm baiklah. ..sebena nya aerol pown tak berapa pasti lrr fakta yang aerol nak jelaskan ni...traffic tu maksud dye macam sesak lrr.huhuhu bukan sesak macam kat jalan raya tu :D.. .traffic cyber ni lain sedikit,traffic kat cyber ni seperti web atau laman blog kita sedang sarat dengan pegunjung.. .huhu bunyi mcm best, :D kan kan..tpi blog aerol tak pernah sarat2 lagi.hahaha. ..oke. .punca berlaku traffic kat blog kita mybe posting kita menarik,posting yang bnyak kegunaan,atau template yang mampu memikat mata pegungjung sehingga pegungjung berkata waw!! :D. ..
seo rangking pula banyak memainkan peranan penting untuk pencarian artikel2 posting di search engine seperti google,yahoo atau mana2 search engine yang ada. ..contoh nya macam kat bawah ni,aerol dapat no satu dari 35k result...











cara kesimpulannya,kalau ada orang yang search ''perkataan cara-cara nak buat scroll box diblogger'' maka kamu akan jumpa posting aerol mcm kt dlm gambar ni dan terus click..maka kamu dikira visitor..bayangkan satu kalau satu hari sebanyak 100orang search posting ni..huhuhu gempak jugakan,baru satu posting.. .kalau kita 50 or 100+ posting.. .mybe blog kita sudah ada traffic :D ..Deangan cara ni kita juga dapat mengumpul beberapa bnyak follower yang tak dipaksa untuk memfollow blog kita..hehehe .. ...oke baiklah.. .aerol rasa aerol lari dari topic posting neyh...huh!! kamu punya pasal lr ni..haha oke2... .aerol ada satu trick untuk membantu pencarian posting korang kat google or etc.. .kalau korang nak cuba sila ikut step2 bawah yeaa.. .aerol tak paksa. :D


1.macam biasa aerol ajar,click design/edit html/tekan expand widget...

2.cara code html bawah ni atau kamu copy dan paste di find untuk memudahkan pencarian code.. .(untuk mengeluarkan kotak find tu,kamu boleh tekan ctrl+f serentak)


<title><data:blog.pageTitle/></title>
3.kalau da jumpa code tadi,kam0 kene tukar code tu dengan code yang bawah ni.:D



<!-- Start http://aerol-rianbow.blogspot.com/: Changing the Blogger Title Tag -->

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>

<title><data:blog.pageTitle/></title>

<b:else/>

<title><data:blog.pageName/> ~ <data:blog.title/></title>

</b:if><!-- End http://aerol-rianbow.blogspot.com/: Changing the Blogger Title Tag --

4.kalau sudah ,tekan save templte! :D huhuhu.... .dalam beberapa hari,cuba anda taip tajuk posting anda di google. ...insyallah posting anda dapat top 10.. :D

p/s:dia bnyak membantu http://freshtutorial.com/s

13 ulasan:

raziq berkata...

code x lengkap.. line last.. the blogger title tag -- takda >

RiaNbow berkata...

??sye buat tiada masalah pun..

neeza berkata...

best2... seronok bace blog awk:)

RiaNbow berkata...

tima kasih neeza :D ...that mean awk comel lrr lau awk baca smpai habis XD

Shasha berkata...

kenapa tak boleh ?

Pendamba Mawar berkata...

xdapt pon

RiaNbow berkata...

@penamba mawar .. .
bukn mcm tu,cuba baca betol3 macam mna trick ni bekerja..

g-ha ! berkata...

x jdi pown wt ~

RiaNbow berkata...

haiyooo..still ramai gy yang tak faham pakai menda ni..

g-ha ! berkata...

bkn x fham , tp dh try wt .

RiaNbow berkata...

mcm mne yek saya nak terangkan pada aw. :/ i havent no ideas nk sampaikan.

CPI berkata...

sy try buat nih.. tp x berjaya la.. nape eh

Aerol Hafiezi berkata...

@CPI


memerlukan keyword yang banyak pada google.. .bagi mempermudahkan traffic.. .selanjutnya,anda semua perlu membuat posting yang banyak.. .entry posting itu kalau boleh bukan melibat kan anda sahaja,,tetapi merangkumi semua nya ..contohnya isu2 semasa dan sebagainya supaya ada orang yang mencari tajuk posting anda di google..dan di situ lah traffic anda. ..

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers