cara-cara nak lajukan loading page facebook.



haha .ayat nak gempak sikit rinie.. .facebook?huhuhu secara majoritinya semua da kenalkan dengan nama tu...bohong lr kalau seseorang individu tu iada akaun facebook,budak-budak 7tahun pun dah tahu menggunakan facebook..haha bise lrr budak2 sekarang,tak macam aerol dulu2 zaman kanak. .balik jeww sekolah makan,then cari mainan,, ,agak2 bosan lari berjalan ke rumah kazen..haha time tu lrr aerol jadi sengal,maen longkang lah,maen kahwin2 lrr,maen tanah lr..hahaha ini realiti! yea! aerol tak pernah nk tipu2 ..sume tu aerol pernah merasa. ..tapi sekarang cuba kamoo kasi adik2 kamo main menda mcm tuh..ape riaksi muka diaorg.. .hahaha.. .oke lrrhh.rasa2 dah mau lari dari tajuk ni.. .hurmmm harinie aerol ada berita boeks! untuk kamoo sume.. .cara nak lajukan facebook yang lembab sekarang! haha harine aerol  nmpak ramai sangat kt status mengeluh tentang kelembapan facebook untuk m'loading page.. .bayangkan,sebelum ni ada kawan aerol yang click refresh sebnyak 5kali..then 5minit baru dapat appear home facebook.. ermm oke ikut langkah3 bawah yea.

1.kamu mesti disconnect line internet kamu.. .tak perlu close mozila firefox or etc jika kamu sedang menggunakannya.

2.open network and sharing center macam gambar bawah ni.



















3.Selepas click,Pergi ke control panel macam gambar kat bawah ni.

















4.Tekan user accounts and family safety macam gambar bawah ni.















5.Selepas click,tekan ke user accounts macam gambar bawah ni.


















6.Selepas click benda tadi,tekan change user account control setting macam gambar bawah ni.


















7.Setelah tekan tadi,tutrunkan button notify tu macam gambar bawah ni.














8.Selesai menurunkan button notify tadi,sekarang kamo pergi ke my computer cari folder windows,kemudian cari folder system32,selepas itu cari lagi folder drivers dan terakhir kamo tekan folder etc. macam gambar bawah ni.



9.Setelah kamo jumpa folder etc,kamo kene tekan file host macam gambar bawah ni.




















10.Setelah menekan host tadi,sekarang kita buka file host dengan note pad macam gambar bawah ni.


















11.Lepas menekan note pad tadi,kamo kene scrool kebawah macam gambar bawah ni.













12.Lepas tu,kamo kene tambah code  203.106.85.66 www.facebook.com ni di bahagian bawah note pad tadi,buat macam gambar dibawah.












13.lepas tu,save note pad dan keluar.. .kemudian hidupkan balik line internet kamo.dan terus ke facebok.com

(sebarkan pada rakan2 anda jika tutorial ini amat berguna,sila tekan button like) tq :D

13 ulasan:

Mizz Far Purple berkata...

tengss a lot !!!
yea ! cuda berjaye ..
tengss aerol ...

RiaNbow berkata...

huhu wc3 :D. ..

Anter Phanter berkata...

wow.. thankx ya...
ble copy ke ni?? nak post kat wall sndri..
pastu ble la kwan2 yg lain tgk jg..
ok??

RiaNbow berkata...

boleh3.. .asalkan kamu ubah sedikit ayatnya :D

Biela berkata...

tq ! mntak share ek :)

RiaNbow berkata...

boleh...asalkan kamu tidak lupa tulis asal sumber nye dari mana..

fdzurita berkata...

betul ke boleh laju balik..kang jadi lain plak..

fdzurita berkata...

betul ke boleh laju ni?

RiaNbow berkata...

ramai da cuba... .huhu

Tanpa Nama berkata...

mcm mana kalau nak mskkan link dr web lain...mcm blog atau youtube...berkesan kee kalau guna cara mcm ni...ke ada kod yg lain

RiaNbow berkata...

saya rasa tak sama. . cuba kamo perhatikan code yg saya beri.. .203.106.85.66 www.facebook.com begini bukan... setiap angka depamn tu mesti ada perbezaan dengan code web lain.. .cuma angka di host yg sedia ada di cmputer saja sama..

Suzumushinishiki Somenomaitsukshiro Sode No Shirayoshi berkata...

thanks aerol...:)xde risk kn?

RiaNbow berkata...

no worryy takde risk pun..cuma nnti lau kita da close firefox,pastu nk hidupkan alek dye keluar varify jew..takde papew un..

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers