cara-cara nak detect orang yang menceroboh/hacking akaun facebook!

Ayat nak gempak jugak!uhu harinie memg nk marah,marah lrr cngt~ semlm ada org hacking buah hati aerol punya akaun fb mybe dye nk balas dendam lrr agaknya,sebb dye cakap gan aerol pun dye nk balas denda.. .o00!!! dendam lrr cngt!sampi kawan dia punya akaun fb pun kene hacking,memg tak berhati perut itu budak..soo hari nie aerol nk ajar cara detect si noobs hacking neyh! .. .

1.oke first.. .log in akaun fb korang.. .dan ikut gmbr dibawah..














2.then tick mcm gambar bawah ni!a'ah mcm gambar bawah ni.. .nk mcm mne luk!













3.lepas tuh!..sign out,dan log in semula!buat mcm biasa kita nk log in semula.











4.dan facebook akan suruh korang masukkan nama korang,tak kesa lr kau nk tulis berok ke,monyet ke,itu terpulang pada masing2.. .mcm gambar bawah ni.









5.kali ni,korang akan tahu,,macam mane menda ni bekerja untuk detect org yang log in akaun fb kau tanpa keizinan. ..meh3..first,korang kene log in yahoo or etc yang korang daftar kat fb korang..aku pakai yahoo.com soo itu lgi mudah..mcm gmbr bwh ni.

















6.korang cari lrr mail fb korang kt inbox.. .dye akan beri maklumat pada email korang mcm gmbar bwah ni.
















masa tu aku isi nama kt log in aerol haha..then dye ada beri tarikh,masa dab tempat..yang paling pentin dye kaasi ip adress... .soo..korang buat report jeww.pasuh kasi butiran mail ni... .


Contoh gmbar noobs hacking yang menceroboh akaun orang,aku sempat berbual betekak lagi huahuahu.. .

click kt gambar untuk tumbesaran lagi.



8 ulasan:

Hafiz Abdul Halil berkata...

wah!!! bagus nie .. !!!!!!!!!!! XDXD .. bguish la hang wat note nie .. !

RiaNbow berkata...

huhuhu .. tak pasan kau menyelinap masuk sini.hehe

awan[is]cloud berkata...

ip tu pe ?

erin eyin berkata...

like,,like,,,like,,,haha

Are- faf berkata...

Macamne nak tahu IP address kita ea ?

ERIN'S own r :) berkata...

Nak report mcam mana ?Tak paham

s.y.a.s.y.a berkata...

eh,i punye pon sama jadi macam u .so i pon ade org hack la .demm =.= .cane nak tahu sape org tu eh ?

FYA PELANG! berkata...

salam, ni fb lame kan ?
bole tak nk mintak aerol wt tuto utk fb baru ? :'( sye kna lha :(

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers