Cara-cara jadikan gambar sebagai butang followerAssalamualaikum dan salam sejahtera


Seperti mana yang dijanjikan aerol,aerol akan tunjukkan cara membuat butang follower dengan menggunakan gambar seperti mana yang aerol cakap semasa posting yang sebelum ini. ..okeyh,caranya amat mudah,kalau berminat ikut step2 dibawah..


1.pergi ke page elemant/add a gadget dan pilih html javascript.. .


2.salin code html dibawah ini,dan melakukan sedikit perubahan terhadap code tersebut.<a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID KORANG " target="_blank"><img src="http://4.bp.blogspot.com/-C442-zn7YO8/Tn4Q9yMkByI/AAAAAAAAAzk/FrXzv-de71w/s1600/aerol-follower-button.png" border="0"></a>
pada tulisan yang bewarna merah tu,korang tukar ke blog ID korang.. kalau korang tak tahu apa itu blog ID dan cara-cara untuk mendapatkannya,sila rujuk ke posting "INI"


pada tulisan yang bewarna biru itu pula,korang tukar kepada url gambar kesukaan korang. ..kalau korang berminat dengan koleksi butang follower dari aerol korang boleh pilih ia di bawah ini yea ^^
http://4.bp.blogspot.com/-C442-zn7YO8/Tn4Q9yMkByI/AAAAAAAAAzk/FrXzv-de71w/s1600/aerol-follower-button.png

http://1.bp.blogspot.com/-kZ6vVw51A5c/Tn4RDDPY6EI/AAAAAAAAAzs/GYkXAU9J0Lo/s1600/aerol-doodlez-button-follower.png


3.Selepas selesai langakah2 diatas.. .korang tekan save oke..then tengok di blog korang..menjadi atau tidak? .. .kalau tidak ..cari aeroL! ..if tak busy .. :) 

0 ulasan:

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers