Tanda-tanda kita sudah TUA


1. Dulu, kalau nak membaca… dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat-dekat tak nampak….kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh…suuurrrrr!!!!! masuk.. . .!!!!.Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas… baru masuk…

3. Dulu, masa tidur mengadap muka…rapat-rapat, sekarang, berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu….

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag ke..), sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…

5. Dulu, pakai baju mesti sama… sama color, sama design, sama brand… sedondon… Sekarang, ”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !”

6. Dulu, kalau nak ke mana-mana, sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, ”Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu jela… .!” (dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!! Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)

7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping, sekarang. .. tunggu dalam kereta jer. Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa lagi yang you cari nie… ?”.

8. Dulu, hebat.. . .!!! sebulan sampai 12 kali… sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge…

9. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang, menunggu nak keras… .

10. Dulu, isteri nak tidur pakai seluar pendek pun tak boleh, suruh buka… jangan pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur berkemban pun kena suruh buka juga… .”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ?
sumber

2 ulasan:

shiema sufian berkata...

shiema belum ada tanda tanda tu, so belum tua lagii (:

.cik syana. berkata...

kehkeh! lawak lak bace :D
for yg single mingle takdela ciri2 cmtu sume. takde? eh, ade satu. bab bwk minyak angin. syaa still bwk due2 okeh. perfume gn myk angin~:)

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers