Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia 2010.


Bahagian A: Pemahaman
Baca cerpen di bawah dengan teliti dan kemudian jawab soalan berikutnya dengan menggunakan perkataan anda sendiri.
Pada suatu hari ketika Saiful sedang membancuh kopi Ali Cafe di sebuah kondo yang dirahsiakan lokasinya, Perogol datang mendekati Saiful dengan wajah penuh nafsu berahi. Perogol merasa amat gersang kerana sudah sekian lama tidak mengecapi nikmat bercumbu dan nekad untuk meratah tubuh Saiful dengan kesempatan berdua-duaan yang ada ini. Perogol lantas berkata, “Mari Saiful ku sayang, mari sini hahahahaha!” Saiful berasa ketakutan dan menjawab, “Eh jangan… tak mahu.. aku tak rela, tolong-tolong tak mahu!” Perogol tidak mempedulikan rayuan Saiful lalu dengan bengis mengherdik “Aku kata mari-mari! Cepat!! buka seluar!!”
Nafsu Perogol sudah memuncak dan tidak dapat dibendung lagi, lantas dia menghampiri Saiful dan merangkul Saiful dengan begitu ganas sekali. Saiful cuba melawan tapi tidak mampu. Tubuhnya telah lemah longlai tiada tenaga dan tidak berupaya mengatasi tenaga Perogol itu.

Baju Saiful disentap dengan kuat oleh Perogol. Dengan sekali sentap sahaja terlucutlah baju cap Pagoda Saiful dari batang tubuh Saiful. Sekali lagi Salful cuba melawan. Namun apakan daya, kekuatan perogol itu amat luar biasa sekali. Perogol itu memerhati batang tubuh Saiful yang sasa dengan begitu ghairah sekali sambil ketawa.
“Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Wah indah sungguh tubuh mu Saiful…. Mari Saiful ku sayang….Ha! Ha! Ha! Ha!”
Maka dengan rakus si Perogol itu menarik seluar yang membungkus punggung Saiful. Dengan sekali sentap sahaja, bertarabur segala butang yang ada pada seluar Saiful maka terlucutlah seluar dari tubuh Saiful. Apa yang tinggal pada Saiful hanyalah sehelai seluar dalam yang berwarna merah jambu. Melihat seluar dalam Saiful yang berwarna merah jambu itu menambahkan lagi ghairah Perogol.
Saiful hanya mampu terbaring dalam keadaan yang lemah longlai, merelakan dalam paksa tindakan Perogol. Tanpa membuang masa lagi, Perogol merentap seluar dalam Saiful, maka terdedahlah batang tubuh Saiful tanpa seurat benang. Melihat tubuh Saiful yang montok itu, Perogol sudah tidak sabar lagi untuk memulakan dayungan bahtera nikmat bersama Saiful.
Dengan gagah dan penuh ghairah, Perogol menonggengkan tubuh Saiful dan terus meradakkan senjata tumpulnya ke dalam lubang nikmat Saiful yang sedang kelemahan. Maka bermulalah dayungan Perogol dengan penuh rakus beberapa minit sehingga mencapai kemuncak kepuasan. Tubuh mereka basah kuyup dengan peluh nikmat sesudah bahtera dayungan dilabuhkan. Perogol mencapai kotak rokok Malboro yang berada di tepi katil dan menyalakan sebatang rokok di kala Saiful masih terbaring tertonggeng keletihan di sisinya.
(Cerita di atas hanya fantasi dan imaginasi liar penulis semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah tiada, jika ada itu semua adalah kebetulan. Percayalah, dunia ini penuh dengan kebetulan.)
Sila jawab semua soalan di bawah berdasarkan cerpen di atas.
Soalan:
1. Pada pendapat anda, berapakah umur Perogol dan berapa umur Saiful? Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [10 markah]
2. Kopi AliCafe yang diminum oleh Saiful tidak memberikan kekuatan kepada dia seperti yang diiklankan. Kenapa Saiful begitu cepat merasa lemah longlai? Pada pendapat anda apakah yang telah berlaku? kepada Saiful setelah meminum kopi AliCafe? [20 markah]
3. Pada pendapat anda, adakah mungkin Perogol yang ganas itu berusia 61 tahun? Pada umur 61 tahun, apakah yang mungkin menjadi rahsia Perogol untuk mengekalkan nafsu seks yang tinggi dan memiliki daya kekuatan yang gagah? Sila jawab berdasarkan pengetahuan am anda. [30 markah]
4. Sekiranya Perogol berusia 61 dan Saiful merupakan yang muda belia kenapakah Saiful tidak melawan dengan sungguh-sungguh semasa di dirogol walau pun beliau masih muda , gagah dan bertenaga? Mengapakah Saiful lembik seperti sotong? Adakah Saiful tersalah minum kopi Kacip Fatimah yang disangkakannya kopi Tongkat Ali AliCafe? Huraikan pendapat anda. [25 markah]
5. Apakah jantina sebenar Saiful ini? Perempuan atau pondan? Atau kedua-duanya? Berikan alasan yang sesuai kepada jawapan anda. [5 markah]

Tags: , , , ,

You probably want to check out these posts as well:

“Soalan bocor kertas karangan Bahasa Melayu Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2010''


1) pada pendapat saya umur mangsa rogol sepatut nya dalam lingkungan 23 tahun manakala si perogol pula berumur dalam lingkungan 60 tahun
2)pada pendapat saya kopi alicafe tu tidak member ape2 kesan kepada kekuatan saiful. memang dia cepat lemah secara semulajadi. jadi kopi alicafe yg diminumnya itu hanya lah untuk penghilang dahaga beliau.
3)apa-apa kemungkinan adalah “possible”. mungkin si perogol itu mengambil viagra secara tetap atau dia mengamalkan perubatan tradisional untuk memperkuatkan tenaga batin beliau.
4)merujuk kepada soalan di atas, saiful sudah lemah seperti sotong, mungkin kerana sebab ini dia tidak melawan malah merelakan. juga kemungkinan minuman saiful telah di”spike” dgn ubat untuk melemahkan tenaga beliau. pada pendapat saya saiful tidak tersalah minum kacip fatimah. jika dia tersalah minum kacip fatimah maka dia mungkin akan bersikap seperti perempuan di kemudian hari.
5)pada pendapat saya saiful pun tidak pasti sama ada dia adalah lelaki ataupun perempuan atau dia boleh menggunakan terms “not sure” seperti yg banyak digunakan dalam myspace. mungkin juga kedua dua nya sekali kerana dia ada sudah bertunang dan juga menjalinkan hubungan dengan lelaki lain.


sumber utama:http://bongkersz.com/soalan-bocor-kertas-karangan-bahasa-melayu-sijil-pelajaran-malaysia-spm-2009/

0 ulasan:

Artikel menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lik lak,kejap jeww ^^

Daisypath Anniversary tickers